Nieuws

Kaarten minifestival in Theater Orpheus nu verkrijgbaar

di. 28 jul. 2020 19:20

Op 15 & 16 augustus organiseren we als afsluiter van deze buitengewone editie van de NJO Muziekzomer Gelderland samen met onze thuisbasis Theater Orpheus in Apeldoorn een minifestival. Jeugdorkest Nederland en een drietal ensembles, waaronder dat van young artist in residence Kika Sprangers (saxofoon), zullen voor het eerst weer in een grote zaal spelen!

> Lees meer

Kaartverkoop online editie NJO Muziekzomer gestart!

di. 14 jul. 2020 19:09

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de kaartverkoop voor de online editie van de NJO Muziekzomer Gelderland vandaag van start is gegaan. In de periode dat we de oorspronkelijk live editie hadden gepland komt er vijftien dagen lang elke dag een nieuwe uitzending vol oude hoogtepunten en nieuwe opnames online te staan.

> Lees meer

Nationale Jeugdorkesten tekenen bezwaar aan tegen negatief BIS-advies Raad voor Cultuur

wo. 17 jun. 2020 14:00

Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), de organisatie achter o.a. het Nationaal Jeugdorkest (NJO), Jeugdorkest Nederland (JON) en de NJO Muziekzomer Gelderland, kregen op 4 juni een negatief advies van de Raad van Cultuur over de subsidieaanvraag voor de Basisinfrastructuur 2021-2024 op basis van een reeks onjuiste argumenten. De NJON tekenen bezwaar aan bij de Raad voor Cultuur en eisen rectificatie.

> Lees meer

NJO Muziekzomer Online in voorbereiding...

di. 26 mei 2020 12:34

We zijn erg blij om te kunnen melden dat we momenteel werken aan de voorbereidingen van een online editie van de NJO Muziekzomer Gelderland in de periode van 31 juli t/m 16 augustus 2020!

> Lees meer

Requiem van Theresienstadt

zo. 3 mei 2020 09:57

Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat het concentratiekamp Theresienstadt door de Duitsers werd overgedragen aan het Rode Kruis. Het concert-drama Requiem van Theresienstadt is helaas uitgesteld tot mei volgend jaar, maar om op deze dag toch de dirigent en koorleden met eerbied te herdenken, is er een korte video opgenomen die stilstaat bij de gevangenen van Theresienstadt en hun bijzondere verhaal.

> Lees meer