NJO Wintertournee 2018


Foto: Nic Limper

vr. 19-01-2018, 20:00 uur - Muziekcentrum, Enschede
zo. 21-01-2018, 14:30 uur - Theater Orpheus, Apeldoorn (matinee)
wo. 24-01-2018, 20:15 uur - Theater De Lievekamp, Oss
vr. 26-01-2018, 20:15 uur - Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen (afwijkend programma)
za. 27-01-2018, 20:00 uur - Parkstad Limburg Theaters, Heerlen (i.h.k.v. het Nationaal Theaterweekend)
zo. 28-01-2018, 15:00 uur - DeLaMar Theater, Amsterdam (matinee; i.h.k.v. het Nationaal Theaterweekend)

Herneming:
zo. 11-03-2018, 14:30 uur - Philharmonie, Haarlem (matinee; afwijkend programma)

De kaartverkoop voor bovenstaande concerten verloopt via de zalen. Klik om uw kaartje(s) te kopen op de link bij de betreffende concertzaal.

Nationaal Jeugd Orkest
Wintertournee 2018

piano - Severin von Eckardstein
dirigent - Georg Fritzsch

Het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer (3-19 augustus 2018), een zomers festival op de mooiste plekken van Gelderland, als jonge (inter)nationale musici met bekende coaches, dirigenten en solisten werken aan een breed scala van klassieke muziek. Maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen van Nederland aandoet.

Onder leiding van Georg Fritzsch presenteert het NJO komende winter een Tsjechisch-Russisch programma. Het concert opent met de adembenemend mooie Suite uit de opera Het sluwe vosje van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Van zijn landgenoot Antonín Dvořák staat misschien wel zijn mooiste symfonie op de lessenaars: de Zevende. Het programma wordt gecompleteerd met het Derde pianoconcert van de Russische componist Sergej Prokofjev. Als solist voegt zich hiervoor de tot de wereldtop behorende pianist Severin von Eckardstein bij het NJO, die eerder prijzen won met zijn fenomenale uitvoering van werk van Prokofjev. Von Eckardstein behaalde in 2003 de eerste prijs van de vermaarde internationale Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel en speelde reeds zes maal in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw.

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen verdiend als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

Programma
L. Janáček - Suite Het sluwe vosje
S. Prokofjev - Pianoconcert nr. 3 in C, opus 26
A. Dvořák - Symfonie nr. 7 in d, opus 70

Biografie
>> Nationaal Jeugd Orkest


Georg Fritzsch - Foto: Daniela Vagt

Nationaal Jeugd Orkest
Het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) organiseert jaarlijks enkele grote projecten waarin jong muzikaal toptalent de hoofdrol speelt. Tijdens het zomerproject van het NJO werken jonge internationale musici met bekende coaches, dirigenten en solisten aan een breed scala van klassieke muziek. De fijngeslepen vaardigheden worden tijdens de NJO Muziekzomer, in 2018 tussen 3 en 19 augustus, aan het publiek getoond. De concerten van dit festival vinden plaats op bijzondere locaties door de provincie Gelderland, waaronder Apeldoorn, Nijmegen, Nunspeet, Ede en Arnhem.

Elke winter organiseert het NJO een Wintertournee waarin de meest getalenteerde Nederlandse en Vlaamse conservatoriumstudenten een groot orkestwerk uitvoeren, altijd onder leiding van een befaamd dirigent. De tournee doet in 2018 de grote zalen van Enschede, Apeldoorn, Oss, Nijmegen en Heerlen aan. In maart reist het orkest naar Haarlem voor een herneming van het in het kader van 'De 48 uur van Dvořák & Janáček' iets aangepaste programma.