Stuur Hans en Grietje het bos in!

Tijdens de NJO Muziekzomer 2017 slaan het Nationaal Jeugd Orkest en de Dutch National Opera Academy voor de vijfde keer de handen ineen om een prachtige opera uit te voeren. Op het programma staat de 19e-eeuwse sprookjesopera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck. De zangers van DNOA en de musici van het NJO zullen in een regie van Dirk Schmeding en onder leiding van dirigent Antony Hermus deze tijdloze opera tot leven brengen. En wel in twee verschillende uitvoeringen: één voor volwassenen, en één voor kinderen.

En waar komt deze opera het best tot zijn recht? Buiten natuurlijk: in bossen waar je makkelijk de weg kwijtraakt, waar broodkruimelsporen door de vogeltjes worden opgegeten en waar gemene heksen wonen in huisjes van peperkoek.

Het lijkt ons geweldig om deze voorstelling in de natuur te laten plaatsvinden. Dit brengt echter extra kosten met zich mee: de instrumenten van de musici moeten goed beschermd worden tegen de weersomstandigheden, er moet een decor worden opgebouwd dat ervoor zorgt dat de akoestiek buiten goed is en er moet gezorgd worden voor alternatieven bij slecht weer.

Een deel van de kosten hiervoor probeert het NJO via fondsen en sponsoren te dekken. Voor de rest van het bedrag zijn we afhankelijk van gulle gevers. Daarom deden we een beroep op u om ons te helpen om deze sprookjesachtige opera onvergetelijk te maken, voor zowel de jonge talenten die erin meespelen als de bezoekers.

En we hebben goed nieuws: er is maar liefst € 10.805 opgehaald voor Hans en Grietje, 8% meer dan het doelbedrag!
Heel veel dank aan alle gulle gevers, het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan de operaproductie. 

Kijk voor de laatste updates, ontwikkelingen en nieuwtjes rondom de opera op www.facebook.com/StuurHansenGrietjehetbosin of op www.voordekunst.nl/projecten/5295.