Andriessen Festival

za. 22 feb. 2020, 19:30 uur - Stadhuis Arnhem, Arnhem

Ter ere van Louis Andriessen bundelen Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs, het Nationaal Jeugdorkest, ArtEZ en Musis Arnhem opnieuw hun krachten. Op zaterdag 22 februari vindt het Andriessen Festival plaats in het Arnhemse Stadhuis, met muziek van de grootste levende Nederlandse componist en meer.

Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs en het NJO vormen samen RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 onder leiding van Clark Rundell werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar. Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Vermeer Pictures uit 2005, een werk voor twee piano's en groot ensemble. Ed Bennett schreef, in opdracht van Het Gelders Orkest, speciaal voor dit ensemble nieuw werk, vers van de notentafel, met als soliste sopraan Sterre Konijn. Hiernaast gaat er ook een nieuw werk van de studenten Samuel Cohn en Yannick Wandel in première op zaterdag 22 februari.

Het festivalprogramma omvat verder het ensemble Andriessen Legacy, bestaande uit musici van orkest de ereprijs en ArtEZ onder leiding van Clark Rundell, Elektra en andere kleine ensembles en solisten die werk uitvoeren van Louis Andriessen en zijn leerlingen.

Prijzen: € 20, student/CJP € 15
Tickets via Musis & Stadstheater Arnhem


Louis Andriessen (foto: Marco Borggreve)

Programma RKST21
Louis Andriessen - Vermeer Pictures
Ed Bennett - Belonging (première)
Samuel Cohn & Yannick Wandel - Miniature Gods (première)

Programma Andriessen Legacy
Steve Martland - Shoulder to Shoulder
Michael Torke - Overnight Mail
Richard Ayres - No. 51 (Resting Songs)

Tijdschema
19:30 Deur open
20:00 RKST21
21:15 Andriessen Legacy
22:00 Nachtprogramma - solisten en kleine ensembles met muziek van Louis Andriessen en zijn leerlingen