Een lied voor de maan

za. 11 apr. 2020, 19:30 uur - Theater aan het Vrijthof, Maastricht

De Nationale Opera en Opera Zuid maken met medewerking van musici van het NJO een prachtige opera voor de maan en de hele familie (6+).

De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…?

Wondere wereld van Toon Tellegen
Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Tellegen is internationaal vermaard om zijn vele korte dierverhalen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Verschillende van zijn verhalen zijn op muziek gezet, zoals bijvoorbeeld 'De genezing van de krekel' in de Holland Festival-productie The Cricket Recovers (2011). Voor componist Mathilde Wantenaar raakte de vertelling 'Een lied voor de maan' gelijk een snaar: ‘Het verhaal sprak meteen tot mijn muzikale verbeelding. […] Er komen belangrijke thema’s aan bod, zoals eenzaamheid, identiteit, teleurstelling en vriendschap. Het is ook een stuk over de kracht van muziek en de mogelijkheid om contact met elkaar te maken.’

Tijdsduur: 1:00 / Pauzes: 0 / Van: Mathilde Wantenaar / Taal: Nederlands / Leeftijd: 6+

Tickets


Foto: Bjorn Frins