Young artist meets Goebaidoelina

za. 3 aug. 2019, 20:00 uur - Kapel Caesarea, Ugchelen

Thomas Dulfer - fagot
Deborah Witteveen - baritonsaxofoon
Elisa Karen Tavenier - altviool
Tobias Borsboom - piano
Renée Timmer - cello
Esther ten Kate - cello
Emma Warmelink - cello
Charlotte Gulikers - cello
Louis van der Mespel - contrabas
Jennifer Blom - contrabas
Benjamin Heymans - contrabas
Peter Bogaert - dirigent
Teus van der Stelt - lichtontwerp

Fagottist Thomas Dulfer, young artist in residence bij de NJO Muziekzomer Gelderland 2019, is een groot fan van de Russische componiste Sofia Goebaidoelina. Daarnaast is hij als een van de weinige jonge fagottisten toegerust om haar werken te vertolken: vorig jaar studeerde hij af aan het Conservatorium van Den Haag met een 10, een bijzondere vermelding als musicus die ’het volledige muzikale spectrum beheerst en unieke kwaliteiten als performer tentoonspreidt’ én met een medaille voor het beste eindexamen van het jaar. Het kon dan ook niet anders of Thomas Dulfer wijdt een avond alleen aan het werk van Goebaidoelina, die in 2006 overigens zélf te gast was als composer in residence tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland.

Thomas Dulfer speelt tijdens dit concert Goebaidoelina’s hele oeuvre voor fagot. Thomas: ‘Zij is 87 jaar, maar hypermodern. Haar muziek is in de eerste plaats een geweldige uitdaging voor mij als fagottist, maar ook bijzonder boeiend om naar te luisteren. Goebaidoelina is zeer spiritueel en laat dat ook zeker in haar muziek horen. Met behulp van kwart-toonsafstanden probeert zij de wereld tussen hemel en aarde ten gehore te brengen.’

Dit bijzondere concert, dat met recht hét muzikale hoogstandje van deze Muziekzomer mag worden genoemd, wordt uitgevoerd op intieme locaties met betoverend licht, waardoor de gewijde sfeer van Goebaidoelina’s composities maximaal tot zijn recht komt. Reken op een spirituele ervaring, met voldoende ingrediënten voor zowel de muzikale fijnproever als de onbevangen maar nieuwsgierige Muziekzomerbezoeker.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door de BNG Bank Muziekprijs.