De jongen die te snel groeide

vr. 3 mei. 2019, 15:00 uur - Stopera, Amsterdam

In mei kunt u samen met uw (klein)kinderen genieten van De Jongen die te snel groeide, een opera over erbij horen en anders zijn, voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door volwassen zangers én een kinderkoor, met musici van het Nationaal Jeugdorkest.

Het verhaal
Poponel past niet in zijn klas. Hij is te hard gegroeid. De andere kinderen plagen hem met zijn veel te lange lijf. Maar er is een oplossing. Een professor heeft een machine gemaakt waarmee Poponel weer klein kan worden. Onder één voorwaarde: hij moet zich voortaan wel precies zo gedragen als alle andere kinderen. Lukt het Poponel om zich aan te passen aan de rest? Of kan hij het niet laten om anders te zijn?

Jong geleerd, oud gedaan
Gian Carlo Menotti (1911-2007) schreef zijn eerste opera al toen hij elf jaar oud was. Voor de Amerikaanse televisie maakte hij zijn bekendste compositie: de kerstopera Amahl and the Night Visitors. De kijkers reageerden zo enthousiast dat de opera jaar op jaar werd uitgezonden. Tot op hoge leeftijd bleef Menotti componeren, ook voor jong publiek. Hij schreef De jongen die te snel groeide in 1982 voor OperaDelaware.

Kaarten
bestel snel uw tickets via www.operaballet.nl!