Rondleiding L’Histoire du soldat

za. 4 aug. 2018, 16:30 uur - Akoesticum, Ede

Voorafgaand aan de voorstelling in de Mauritskazerne nemen twee gidsen de bezoekers in vooroorlogs uniform mee naar het kazerneleven in Ede rond 1918, het jaar waarin Stravinsky L’Histoire du soldat componeerde. De rondleiding start bij Akoesticum, gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne. Het verhaal begint bij de bouw van de twee infanteriekazernes in Ede, en u hoort hoe het soldatenleven er in die tijd uitzag. De volgende bestemmingen van de route zijn de Veldartilleriekazerne en de Cavaleriekazerne, in 1918 ook deel uitmakend van het Garnizoen Ede. 

Hierna bezoekt u het Militair Historisch Informatiepunt in de voormalige hoefsmederij van de Cavaleriekazerne. Hier hoort en ziet u alles over de Eerste Wereldoorlog in Ede (periode 1914-1918).
Op weg naar de Mauritskazerne wordt er honderduit verteld over de geschiedenis van de Mauritskazerne en de Johan Willem Frisokazerne. Wat gebeurde hier tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna in de Koude Oorlog?

NJO Muziekzomer & Akoesticum zijn partners in talentontwikkeling. De rondleiding wordt verzorgd door Platform Militaire Historie Ede.