Mescolare goes hybrid

zo. 12 aug. 2018, 15:00 uur - Openluchttheater, Ede

Stephanie Francke - saxofoons
Ilse Bies - saxofoons
Junior Huigen - trombone
Jesse van der Ham - bastrombone
Kaori Neus - piano
Laura Nygren - contrabas
Robin van Rhijn - drums

Blaasensemble Mescolare zoekt voortdurend naar een nieuw geluid en innoveert door jazz en klassieke invloeden te combineren. Door te spelen met de mogelijkheden die trombones en saxofoons te bieden hebben verrassen ze het publiek keer op keer met een verfrissende blik op bestaand repertoire. Deze Muziekzomer zet het ensemble een nieuwe stap: zij nodigen een jazztrio uit om mee te spelen en groeien zo van kwartet naar septet.

Daarnaast vragen ze verschillende componisten om nieuwe stukken te schrijven. De werken van Jan-Peter de Graaff en Wietse Voermans beleven hun wereldpremière tijdens de Muziekzomer! Met het uitgebreide ensemble hebben de componisten een breed scala aan muzikale mogelijkheden tot hun beschikking.

Tijdens Lazy Sundays zal het openluchttheater weer functioneren als park waar men het gras tussen de tenen kan voelen en zich kan laten verrassen door verschillende artiesten. Deze Lazy Sunday laat Mescolare zien dat verschillende muzikale werelden heel goed samen te brengen zijn in één hybride programma. Het park is geopend van 13:00-17:00 uur, zodat u vooraf een lekker plekje kan vinden en achteraf nog even kunt nagenieten. Mescolare zal u om 15:00 uur wegblazen met een muzikaal feestje! 

Klik hier om ons interview met componist Jan-Peter de Graaff te lezen.

Let op: dit concert is beperkt rolstoeltoegankelijk. Er zijn geen invalidentoiletten aanwezig, maar wel een toilet waar een rolstoel in kan, zolang er assistentie verleend wordt. Bel voor meer info 055 579 1221.

Foto: Karen van Gilst