JeugdOrkest Nederland

di. 7 aug. 2018, 20:00 uur - Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk

Maria Milstein - viool

De Zomertournee brengt de tachtig leden van het JeugdOrkest Nederland (JON) dit jaar naar verschillende steden in Duitsland en België, maar ze doen gelukkig ook Gelderland weer aan! In het JON spelen talentvolle jongeren van 14 tot 20 jaar uit heel Nederland. Samen met het Nationaal Jeugd Orkest vormen zij de Nationale JeugdOrkesten Nederland, dé plek voor talentontwikkeling op topniveau. Dirigent Jurjen Hempel, o.a. Music Director bij het Joensuu Symphony Orchestra in Finland en vanaf september 2018 chef-dirigent van Opéra de Toulon, staat al jaren aan het hoofd van dit geweldige jeugdorkest.

Soliste Maria Milstein zal zich bij het JON voegen en schitteren in Beethovens adembenemende Vioolconcert. Milstein won vele prijzen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. De avond in ‘De Kathedraal’ op de Veluwse hei wordt gecompleteerd met uitdagende werken van Ravel en Prokofjev.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet à € 27,50. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren. U kunt voor een heerlijk diner ook terecht bij Van der Valk Hotel De Cantharel of Huisje James.

Let op: Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt op de fiets komen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.
U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3.

Let op: Vertrektijden voor de pendelbussen zijn: 18:45 uur, 19:00 uur, 19:15 uur en 19:30 uur. De pendelbussen terug vertrekken om 22:15 uur, 22:30 uur, 22:45 uur en 23:00 uur.
Let op: Voor dinergasten gaan twee pendelbussen vanaf 17:45 uur vanaf Hotel de Cantharel naar De Theaterloods.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Foto: Sarah Wijzenbeek