Helikon Kwartet

vr. 10 aug. 2018, 19:00 uur - Uitkijktoren De Koepel, Lunteren

Marieke Kosters - viool
Stella Zake - viool
Lotus de Vries - altviool
Renate Apperloo - cello 

Het Helikon Kwartet is een energiek strijkkwartet dat is opgericht in 2015 en dat sindsdien continu bezig is een eigen sound te ontwikkelen en te laten bloeien.

Deze Muziekzomer speelt het Helikon kwartet in op het actuele thema van klimaatverandering. Componist PÄ“teris Vasks is zeer begaan met dit onderwerp en verwerkt het in vrijwel al zijn composities, waaronder zijn Derde Strijkkwartet. Ryan Probert, winnaar van de NJO-compositieopdracht bij de Young Composers Meeting, liet zich ook door dit onderwerp inspireren. Zijn werk voor het Helikon Kwartet zal deze Muziekzomer zijn première beleven.

Een ander thema dat aan bod komt is dat van de menselijke destructie door conflicten. Het Helikon Kwartet voert namelijk het ontroerende Achtste Strijkkwartet van Sjostakovitsj uit, dat is opgedragen aan de slachtoffers van fascisme en oorlog.

De stukken passen perfect in de heide- en bosrijke omgevingen waar het kwartet de luisteraars zal ontmoeten om te genieten van wat moeder natuur te bieden heeft. Voorafgaand aan het concert kunt u de toren beklimmen en de schoonheid van de natuur om u heen tot u nemen als voorbereiding op wat komen gaat. Laat u meeslepen door een muzikaal verhaal over natuur en mensheid, en vergeet intussen niet te genieten van het prachtige spel van de dames van Helikon!

Let op: Zorg dat u om 18:30 uur aanwezig bent om de trappen van de uitkijktoren te beklimmen en het prachtige uitzicht te bewonderen.
U kunt parkeren bij Restaurant De Lunterse Boer, Boslaan 87, 6741 KD Lunteren. Zorg dat u op tijd bent, want vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar De Koepel.

Foto: Juri Hiensch