Een Kersentuin

vr. 17 aug. 2018, 20:00 uur - De Theaterloods, Radio Kootwijk

Mart van Berckel - regie
Juul Vrijdag, Laurien van Rijswijk, Tim Hammer, Roel Goedhart, Eva Traa, Beppie Schalken, Alexander Schuitema - spel
Musici van Kameroperahuis en Nationaal Jeugd Orkest - muziek
Tijn Wijbenga - muzikale leiding
Merit Vessies - regieassistent
Florian Hellwig - dramaturgie
Vera Selhorst - scenografie
Eleftheria Lavdaki - kostuums 

Nooit werd het menselijke onvermogen om met vergankelijkheid om te gaan beter beschreven dan in Tsjechovs klassieker De Kersentuin. In een vrije en rauwe bewerking van het stuk neemt regisseur Mart van Berckel u mee naar 30 jaar verder in de tijd, wanneer de bejaarde Ljubov Ranevskaja (een rol van de gevierde actrice Juul Vrijdag, bekend van theater en televisie) terugkijkt op haar leven. Niet alleen heeft ze al haar materiële zaken verloren, ook op haar herinneringen verliest ze langzaam grip. Ze staat op het punt om nu ook haar leven te verliezen. Jonge musici, zangers en acteurs brengen haar mooiste én pijnlijkste herinneringen op toneel: hoe ze haar zoon verloor, naar Parijs vertrok, haar kersentuin moest verkopen – maar ook de tuinfeesten met te veel wodka, de slaapliedjes van haar moeder en het recept voor kersenjam.

In een eclectische muziektheatervoorstelling wordt de sterfscène van Ljubov Ranevskaja uitgesponnen tot een revuerequiem, waarin de hoogte- en dieptepunten uit haar leven in een spektakelshow aan haar voorbij flitsen. Een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond over vergankelijkheid, melancholie en onthechting.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet à € 27,50. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren. U kunt voor een heerlijk diner ook terecht bij Van der Valk Hotel De Cantharel of Huisje James.

Let op: Vanwege de kleinschaligheid van de voorstelling in De Theaterloods is hierbij geen pendeldienst. U kunt met de fiets of auto komen en parkeren op de parkeerplaats bij De Theaterloods. Wanneer u een parkeerkaart bij de aanwezige automaat koopt, kost dat €5. U kunt ook een parkeerkaart kopen bij de kassa waar de kaarten een speciaal Muziekzomerprijsje van €2,50 hebben. 

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.