Een Kersentuin

do. 16 aug. 2018, 20:15 uur - Veluvine, Nunspeet

Mart van Berckel - regie
Juul Vrijdag, Laurien van Rijswijk, Tim Hammer, Roel Goedhart, Eva Traa, Beppie Schalken, Alexander Schuitema - spel
Musici van Kameroperahuis en Nationaal Jeugd Orkest - muziek
Tijn Wijbenga - muzikale leiding
Merit Vessies - regieassistent
Florian Hellwig - dramaturgie
Vera Selhorst - scenografie
Eleftheria Lavdaki - kostuums 

Nooit werd het menselijke onvermogen om met vergankelijkheid om te gaan beter beschreven dan in Tsjechovs klassieker De Kersentuin. In een vrije en rauwe bewerking van het stuk neemt regisseur Mart van Berckel u mee naar 30 jaar verder in de tijd, wanneer de bejaarde Ljubov Ranevskaja (een rol van de gevierde actrice Juul Vrijdag, bekend van theater en televisie) terugkijkt op haar leven. Niet alleen heeft ze al haar materiële zaken verloren, ook op haar herinneringen verliest ze langzaam grip. Ze staat op het punt om nu ook haar leven te verliezen. Jonge musici, zangers en acteurs brengen haar mooiste én pijnlijkste herinneringen op toneel: hoe ze haar zoon verloor, naar Parijs vertrok, haar kersentuin moest verkopen – maar ook de tuinfeesten met te veel wodka, de slaapliedjes van haar moeder en het recept voor kersenjam.

In een eclectische muziektheatervoorstelling wordt de sterfscène van Ljubov Ranevskaja uitgesponnen tot een revuerequiem, waarin de hoogte- en dieptepunten uit haar leven in een spektakelshow aan haar voorbij flitsen. Een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond over vergankelijkheid, melancholie en onthechting.

Let op: voorafgaand aan de voorstelling zal een korte inleiding worden gegeven op het programma. Deze inleiding begint om 19:50 uur, dus zorg dat u (ruim) op tijd aanwezig bent. Bij mooi weer wordt u in het buitentheater van Veluvine te woord gestaan. Mocht het weer wat minder zijn, dan vindt het binnen plaats. U wordt in Veluvine naar de juiste locatie gewezen. 

De voorstellingen van de NJO Muziekzomer worden in Veluvine aangeboden met een gereduceerd tarief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.