Firgun Ensemble

ma. 6 aug. 2018, 17:30 uur - Restaurant de Boschvijver, Apeldoorn

Ciska Vandelanotte - viool
Ludovic Bataillie - viool
Timothy McAllister - altviool
Fien van Damme - cello
Emile Souvagie - klarinet

Begin dit jaar won het Firgun Ensemble zowel de hoofdprijs als de publieksprijs van het Storioni Willem Twee Concours. Tijdens de Muziekzomer trakteert het kwintet op een stevig staaltje muzikaal vuurwerk. Niet voor niets kozen zij de Hebreeuwse naam Firgun, wat zoveel betekent als ‘blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’.

En wat nemen zij daarvoor mee? Vier strijkinstrumenten en een houtblazer, maar ook een programma waar je u tegen zegt. Op aantrekkelijke locaties speelt het ensemble een wisselende mix van stukken, waaronder de befaamde Klarinetkwintetten van Mozart en Brahms. Geïnspireerd door een bevriende klarinettist schreef Mozart het eerste stuk voor klarinetkwintet ooit. Pas honderd jaar later durfde Brahms het aan om de tweede te schrijven, waarna er gelukkig nog vele componisten in hun voetsporen zijn getreden.

Een greep uit de rest van de werken: Swerts’ Elegie en Stanfords Fantasy for clarinet and string quartet. En wat dacht u van Glazoenovs Rêverie Orientale? Een mooi concert gegarandeerd met het steengoede Firgun Ensemble!

Muziekzomermenu in Restaurant de Boschvijver

Aansluitend op het concert van het Firgun Ensemble serveert Restaurant De Boschvijver een heerlijk tweegangen-keuzemenu (á € 22,50). Reserveren kan via geniet@restaurantdeboschvijver.nl of door te bellen naar 055 355 38 71 o.v.v. ‘Muziekzomer ’.

Foto: Damien Lovegrove