Jong Metropole

za. 11 aug. 2018, 20:15 uur - Slottuintheater, Zeist

Ze zijn inmiddels niet meer uit het Muziekzomerprogramma weg te denken: de helden van Jong Metropole. Deze unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest combineert het beste uit verschillende muziekwerelden: musici uit de klassieke en uit de jazztraditie gaan de uitdaging aan om samen de mooiste en meest swingende muziek te maken. Deze zomer onder leiding van niemand minder dan zesvoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza!

Het publiek kan weer rekenen op een energiek programma met werken van Duke Ellington, Vince Mendoza en Anton Goudsmit. Daarnaast zal de première van een nieuw werk van componist, arrangeur en dirigent Jesse Passenier te horen zijn. Passenier won vorige Muziekzomer de Rogier van Otterloo Award en een compositieopdracht voor Jong Metropole was een deel van de prijs. Uit het juryrapport: ‘Uit het werk van Jesse blijkt volwassenheid en zeer grote creativiteit. Zijn rijkdom aan ideeën komt zeer goed tot zijn recht dankzij zijn compositorische skills.’ Dat belooft veel goeds!

In het idyllische slottuintheater van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist betreden de jonge talenten van Jong Metropole het toneel om in de openlucht een prachtprogramma vol swingende klassieke stukken neer te zetten.

Let op: mocht het weer onverhoopt hard omslaan en het staat te gieten van de regen, dan wordt het concert verplaatst naar Hotel Theater Figi, Het rond 2, 3701 HS Zeist. 

Dit concert is gratis toegankelijk.

Foto: Roelof Rump