Jong Metropole

vr. 10 aug. 2018, 20:00 uur - Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk

Ze zijn inmiddels niet meer uit het Muziekzomerprogramma weg te denken: de helden van Jong Metropole. Deze unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest combineert het beste uit verschillende muziekwerelden: musici uit de klassieke en uit de jazztraditie gaan de uitdaging aan om samen de mooiste en meest swingende muziek te maken. Deze zomer onder leiding van niemand minder dan zesvoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza!

Het publiek kan weer rekenen op een energiek programma met werken van Duke Ellington, Vince Mendoza en Anton Goudsmit. Daarnaast zal de première van een nieuw werk van componist, arrangeur en dirigent Jesse Passenier te horen zijn. Passenier won vorige Muziekzomer de Rogier van Otterloo Award en een compositieopdracht voor Jong Metropole was een deel van de prijs. Uit het juryrapport: ‘Uit het werk van Jesse blijkt volwassenheid en zeer grote creativiteit. Zijn rijkdom aan ideeën komt zeer goed tot zijn recht dankzij zijn compositorische skills.’ Dat belooft veel goeds!

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet à € 27,50. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren. U kunt voor een heerlijk diner ook terecht bij Van der Valk Hotel De Cantharel of Huisje James.

Let op: Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt op de fiets komen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.
U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3.

Let op: Vertrektijden voor de pendelbussen zijn: 18:45 uur, 19:00 uur, 19:15 uur en 19:30 uur. De pendelbussen terug vertrekken om 22:15 uur, 22:30 uur, 22:45 uur en 23:00 uur.
Let op: Voor dinergasten gaan twee pendelbussen vanaf 17:45 uur vanaf Hotel de Cantharel naar De Theaterloods.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Foto: Nic Limper