Ardemus Kwartet en Maria Nemtsova

ma. 13 aug. 2018, 20:00 uur - Kasteel De Vanenburg, Putten

Lisa Wyss - sopraansaxofoon
Lovro Mercep - altsaxofoon
Jenita Veurink - tenorsaxofoon
Yo-yo Su - baritonsaxofoon
Maria Nemtsova - piano

Al snel na de oprichting van het Ardemus Kwartet bleek dat de musici de juiste benaming voor hun kwartet hadden gekozen. Ardemus is namelijk Latijn voor ‘wij branden’ en zij laten dan ook graag horen dat zij branden van passie! Met enorm veel succes speelden zij eerder op verschillende festivals, waaronder de NJO Muziekzomer. Met de programma’s Vita Naturalis (2016) en Winds of Change (2017) verrasten zij het publiek met hun muzikale interpretatie van natuurlijke thema’s van over de hele wereld.

Ook dit jaar heeft de Muziekzomer de publieksfavoriet weer uitgenodigd te komen spelen. Deze zomer deelt pianiste Maria Nemtsova de vurige passie van het Ardemus Kwartet in het zeventiende-eeuwse Kasteel de Vanenburg dat een rijke geschiedenis kent. Het landhuis heeft bijvoorbeeld in de Tweede Wereldoorlog dienst gedaan als Joods werkkamp, van waar in 1942 de gevangen mannen werden weggevoerd naar vernietigingskampen. Op deze bijzondere plek brengt het kwartet ondersteund door Nemtsova het prachtige Pour le piano van Debussy ten gehore. Ook staan er werken van Pierné en Gershwin op het programma, speciaal bewerkt voor saxkwartet. De musici zullen de avond afsluiten met het voortreffelijke Pianokwintet van Sjostakovitsj, in een nieuwe bewerking voor piano en saxofoonkwartet.

Muziekzomermenu
Kasteel De Vanenburg in Putten biedt voorafgaand aan dit concert een speciaal Muziekzomermenu met een voor- en een hoofdgerecht (à € 29,50). U kunt tot een dag van tevoren telefonisch reserveren bij de receptie van De Vanenburg (0341-375454).

Let op: Helaas is Maria Nemtsova niet in staat om mee te spelen tijdens de Muziekzomer in verband met een operatie. Het Ardemus Kwartet zal daardoor optreden zonder pianist. Onze excuses voor het ongemak.

Foto: Marco Borggreve