Assepoester

wo. 8 aug. 2018, 14:30 uur - Theater Orpheus, Apeldoorn

Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus
Rieks Swarte - ontwerp* en poppenspel
Lindai Boogerman - poppenspel 

Assepoester, maar dan anders! Terwijl het Nationaal Jeugd Orkest de vrolijke melodieën uit Prokofjevs fraaie werk laat horen, zal theatermaker, poppenspeler en ontwerper Rieks Swarte samen met poppenspeler Lindai Boogerman het verhaal tot leven brengen met een live-videoprojectie. Vier boeken vol met tekeningen maakte hij, en in die tekeningen paste hij talloze vernuftige trucjes toe om de beelden te laten bewegen. De mooie Assepoester, haar kwaadaardige stiefzussen en natuurlijk de prins worden met een kleine videocamera gefilmd. Via het grote scherm ziet het publiek hun ruzies, ritjes in de sprookjeskoets en romantische dansjes.

Antony Hermus leidde in 2014 het Koninklijk Concertgebouworkest in de uitvoering van Assepoester met Swartes tekeningen. Het grote succes van de voorstelling en de hartverwarmende reacties van de jonge bezoekers zijn aanleiding om het nu in de NJO Muziekzomer uit te voeren. Deze keer neemt Hermus tevens de rol van verteller op zich. De betoverende muziek in combinatie met prachtige enscenering zorgt voor een kijk- en luisterervaring om niet te vergeten.

Alle kinderen worden uitgenodigd om verkleed te komen als prins of prinses. Ook kunnen de kleine hoogheden voor het concert samen met de musici van het NJO verschillende instrumenten uitproberen. Kom langs met de hele familie en vergeet je glazen muiltje niet!

14:30 uur instrumenten uitproberen / 15:00 uur aanvang concert


Door op het plaatje hierboven te klikken komt u bij de leuke Assepoester-kleurplaat!
Heeft uw (klein)kind er een mooi kunstwerk van gemaakt? Wij zien graag het resultaat op Facebook (tag Nationaal Jeugd Orkest) of e-mail naar djuna@njo.nl!


* Het prentenboek is in 2014 in opdracht van het Koninklijk Concertgebouworkest gemaakt.

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door het Frank van der Wal Fonds.

 


© Internationale Musikverlag H.Sikorski, Hamburg / Albersen Verhuur B.V. ’s-Gravenhage