NJO Wintertournee 2018

zo. 28 jan. 2018, 15:00 uur - DeLaMar Theater, Amsterdam

Klik hier om kaarten voor dit concert te bestellen.

piano - Severin von Eckardstein
dirigent - Georg Fritzsch

Het Nationaal Jeugd Orkest biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer, maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen van Nederland aandoet.

Onder leiding van Georg Fritzsch presenteert het NJO komende winter een Tsjechisch-Russisch programma. De avond opent met de adembenemend mooie Suite uit de opera Het sluwe vosje van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Van zijn landgenoot Antonín Dvořák staat misschien wel zijn mooiste symfonie op het programma: de Zevende. Het programma wordt gecompleteerd met het Derde Pianoconcert van de Russische componist Sergej Prokofjev. Als solist voegt zich hiervoor de tot de wereldtop behorende pianist Severin von Eckardstein bij het NJO. Hij won eerder prijzen met zijn fenomenale uitvoering van werk van Prokofjev.

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters verdiend en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

Programma
L. Janáček - Suite Het sluwe vosje
S. Prokofjev - Pianoconcert nr. 3 in C, opus 26
A. Dvořák - Symfonie nr. 7 in d, opus 70