NJO Wintertournee 2018

zo. 11 mrt. 2018, 14:30 uur - Stadsschouwburg en Philharmonie, Haarlem

Klik hier om kaarten voor dit concert te bestellen.

dirigent - Georg Fritzsch

Het Nationaal Jeugd Orkest biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer, maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen van Nederland aandoet. In maart komt het NJO naar Haarlem voor een (gedeeltelijke) herneming van het winterprogramma.

Onder leiding van Georg Fritzsch presenteert het NJO in Haarlem een Tsjechisch programma. De avond opent met de adembenemend mooie Suite uit de opera Het sluwe vosje van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Van zijn landgenoot Antonín Dvořák staan het adembenemende Serenade voor blazers en misschien wel zijn mooiste symfonie op het programma: de Zevende

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters verdiend en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

Dit aangepaste programma in Haarlem is speciaal samengesteld in de serie 'De 48 uur van Dvořák en Janáček'.

Programma
A. Dvorák - Serenade in d, opus 44 (ensemble)
L. Janáček - Suite Het sluwe vosje
A. Dvořák - Symfonie nr. 7 in d, opus 70