NJO Wintertournee 2018

vrijdag 26 januari 2018, 20:15 uur - Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

Klik hier om kaarten voor dit concert te bestellen.

dirigent - Georg Fritzsch

Het NJO: Nationaal Jeugd Orkest biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer, maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen van Nederland aandoet.

Onder leiding van Georg Fritzsch presenteert het NJO in Nijmegen een Tsjechisch programma. De avond opent met de adembenemend mooie Suite uit de opera Het Sluwe Vosje van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Van zijn landgenoot Antonín Dvořák staat misschien wel zijn mooiste symfonie op het programma: de Zevende

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters verdiend en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

Classical Vibes: klassieke muziek, verrassend en anders
De Vereeniging presenteert een nieuwe reeks concerten in een andere setting, ditmaal in samenwerking met het Nationaal Jeugd Orkest. Verrassende programma’s die inhoudelijk variëren. Zo kan er een combinatie zijn van klassieke muziek en andere genres, varieert de opstelling van musici en publiek, of heeft een concert een speciaal thema. Classical Vibes: avontuurlijke én toegankelijke programma’s die raken! Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie.

Programma
L. Janáček - Suite Het Sluwe Vosje
A. Dvořák - Symfonie nr. 7 in d, opus 70