NJO Wintertournee 2018

vr. 26 jan. 2018, 20:15 uur - Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

Klik hier om kaarten voor dit concert te bestellen.

dirigent - Georg Fritzsch

Het Nationaal Jeugd Orkest biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer, maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen van Nederland aandoet.

Onder leiding van Georg Fritzsch presenteert het NJO in Nijmegen een Tsjechisch programma. De avond opent met de adembenemend mooie Suite uit de opera Het sluwe vosje van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Van zijn landgenoot Antonín Dvořák staat misschien wel zijn mooiste symfonie op het programma: de Zevende

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters verdiend en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

Nationaal Jeugd Orkest binnenstebuiten
In De Vereeniging zal het concert nét even anders zijn dan op de andere locaties: u kunt het orkest namelijk ‘van binnenuit’ ervaren. De stoelen zijn uit de zaal verwijderd en het orkest speelt op de vlakke vloer. Na openingsstuk Het Sluwe Vosje van Janácek kan een deel van het publiek plaatsnemen tussen de musici en zich onder laten dompelen in de meeslepende klanken van Dvoráks Zevende Symfonie. Mocht u een stoel ‘inside the orchestra’ té dichtbij vinden: ook op andere plekken in de concertzaal klinken de twee Tsjechische werken prachtig.

Programma
L. Janáček - Suite Het sluwe vosje
A. Dvořák - Symfonie nr. 7 in d, opus 70