Première Kogelvis

wo. 28 mrt. 2018 12:28

Vandaag is het zover en gaat de bijzondere voorstelling Kogelvis in première. Kogelvis vertelt het onvoorstelbare maar waargebeurde verhaal van Jeffrey Dahmer, die in de jaren 80 zeventien jonge mannen het leven ontnam. Hij was een van de eerste 'celebrity serial killers' en is gemythologiseerd in shockumentaries, gemerchandised tot actiepop en verafgood met fanbrieven. 

In de gerestaureerde Muzenzaal van Musis kruipt de geschiedenis van deze seriemoordenaar je onder de huid. Vier jonge acteurs van Toneelgroep Oostpool, een speciaal samengesteld strijkkwartet van het Nationaal Jeugd Orkest (i.s.m. Het Gelders Orkest) en twee sterdansers van Introdans zoeken onder regie van Marcus Azzini op een liefdevolle manier de grens op tussen schoonheid en afschuw. Kogelvis beleef je als een Hitchcock-film; te spannend om naar te kijken en te intrigerend om het niet te willen zien. Een voorstelling over het je willen overgeven aan wat niet mag, of willen bezitten wat niet kan.

De regisseur koos bewust voor alleen mannelijke acteurs, dansers en musici. Dit om de mannenwereld die Jeffrey Dahmer voor zichzelf gecreëerd had na te bootsen. De NJO-musici: Reinout Pauwels en Ernst Jan Vos (viool), Hessel Moeselaar (altviool), Arnau Rovira i Bascompte (cello).

Regisseur Marcus Azzini: 'Jeffrey Dahmer was de eerste seriemoordenaar ooit die ik op tv zag. Wat indruk op me maakte was dat hij zoveel mensen op een monsterlijke manier heeft vermoord en er toch zo normaal uit zag. Dat hij ook gewoon een mens was, net als jij en ik. Hoe kan een mens dit soort monsterlijke dingen doen?'
Lees het hele interview hier

Kogelvis is van 29 maart t/m 6 april te zien in Musis Arnhem. Voor meer info en tickets klikt u hier.

Theatermenu in JANS'
Maak van je theaterbezoek een complete avond uit! Op Paasmaandag kun je na afloop of voorafgaand aan je bezoek aan Kogelvis komen dineren in het unieke JANS’ pop-uprestaurant in de jubileumzaal van Musis. Op deze feestdag speelt de voorstelling zowel om 16:00 uur als om 20:30 uur en dineer je samen vanaf 18:00 uur. Speciaal voor Kogelvis stelt JANS' een verrassend driegangenmenu samen. Voor slechts 25 euro ben je erbij! Ook op een aantal andere dagen kun je in JANS' terecht voor een Theatermenu. Klik hier voor alle beschikbare data.