NJON-zomerconcerten afgelast

do. 30 apr. 2020 11:36

Met pijn in ons hart hebben we helaas moeten besluiten om alle geplande concerten van deNJON in de aankomende zomer te schrappen. Uit de persconferentie van de Nederlandse regering van dinsdag 21 april jl. over de coronamaatregelen is duidelijk geworden dat een deel van onze activiteiten tot 1 september in elk geval niet is toegestaan, maar ook zijn de verwachtingen over de overige onderdelen dusdanig onzeker dat we niet meer kunnen garanderen dat we de geplande concerten, voorstellingen en evenementen volgens onze kwaliteitseisen kunnen organiseren. Ook is er op dit moment onvoldoende zekerheid of en hoe we kunnen garanderen dat zowel de musici als ons publiek veilig kunnen deelnemen.  
 
Ondanks de teleurstelling op dit moment dat de zomeractiviteiten niet door kunnen gaan, zullen we na de zomer met veel inzet aan de slag gaan om weer een mooi NJON-seizoen te gaan organiseren. In de tussenliggende tijd gaan we ons best doen om mooie herinneringen, muziek, leuke weetjes en nieuws met jullie te delen via onze websites en Facebook- en Instagrampagina’s, dus hou ons in de gaten! 
 
We wensen onze musici en hun dierbaren, onze coaches en repetitors, alle vrijwilligers, Vrienden, fans en alle mensen die de NJON mogelijk maken voor nu een goede gezondheid en voldoende veerkracht om de situatie nog even vol te houden. We gaan ons voorbereiden op betere tijden en laten snel weer van ons horen.

Hieronder de opname van de Bartóks Concert voor Orkest in TivoliVredenburg, gespeeld door het Nationaal Jeugdorkest tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert van 24 januari 2020, als prachtige herinnering en voorbode van wat volgend seizoen hopelijk weer mogelijk is!