Nationale Jeugdorkesten Nederland: de fusie is officieel!

di. 1 jan. 2019 15:18

Vanaf 2019 gaan het Jeugdorkest Nederland (JON) en het Nationaal Jeugdorkest (NJO) officieel verder als de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON)!

Het JON en het NJO zijn al sinds het einde van de jaren vijftig de twee springplanken voor jong muzikaal talent in Nederland. Het JON richt zich op nationale jonge talenten van 14 tot 20 jaar. Gedurende hun tijd bij het JON maken deelnemers de keuze om al dan niet verder te studeren aan een conservatorium. Het NJO biedt nationale en internationale conservatoriumstudenten (18-26 jaar) die zich voorbereiden op de beroepspraktijk de gelegenheid om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen in orkest- en ensemblespel.
Door beide organisaties samen te voegen ontstaat een doorlopende leerlijn voor talenten vanaf 14 jaar. Binnen één organisatie kan het aanbod voor een individuele musicus optimaal worden afgestemd op zijn of haar kwaliteiten.

En wat betekent dat voor u? Vooral dat er nóg meer muzikaal aanbod aan u wordt gepresenteerd. Het JON, het NJO én de NJO Muziekzomer blijven hun eigen identiteit behouden, maar alle berichtgeving ontvangt u voortaan vanuit het NJON. Ook zal er één NJON-team zijn, onder leiding van directeur/bestuurder Ewout van Dingstee.

Heeft u nog vragen? Wij staan u graag te woord via info@njo.nl of 055 579 12 21.