Wie zijn de Nationale Jeugdorkesten Nederland?

Nationale Jeugdorkesten Nederland is de organisatie waarbinnen de projecten van het Jeugdorkest Nederland (JON), het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en de NJO Muziekzomer worden georganiseerd.

Het JON en het NJO zijn al sinds het einde van de jaren vijftig de twee springplanken voor jong muzikaal talent in Nederland. Het JON richt zich op nationale jonge talenten van 14 tot 20 jaar. Gedurende hun tijd bij het JON maken deelnemers de keuze om al dan niet verder te studeren aan een conservatorium. Het NJO biedt nationale en internationale conservatoriumstudenten (18-27 jaar) die zich voorbereiden op de beroepspraktijk de gelegenheid om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen in orkest- en ensemblespel. Sinds 15 februari 2019 zijn beide organisaties samengevoegd, waardoor een doorlopende leerlijn voor talenten vanaf 14 jaar is ontstaan. Binnen één organisatie kan het aanbod voor een individuele musicus optimaal worden afgestemd op zijn of haar kwaliteiten.

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. Aanstormende muziekprofessionals spelen de hoofdrol in de meer dan 85 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils, met orkesten, opera, kamermuziek, dans, muziektheater, familievoorstellingen en fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om jaarlijks naar uit te kijken!

NJON: nieuws

26-05-2020

NJO Muziekzomer Online in voorbereiding...

We zijn erg blij om te kunnen aankondigen dat we momenteel werken aan de voorbereidingen van een online editie van de NJO Muziekzomer Gelderland in de periode van 31 juli t/m 16 augustus 2020!

> lees meer

30-04-2020

NJON-zomerconcerten afgelast

Met pijn in ons hart hebben we helaas moeten besluiten om alle geplande concerten van de NJON in de aankomende zomer te schrappen. Een deel van onze activiteiten is tot 1 september in elk geval niet toegestaan, maar ook zijn de verwachtingen over de overige onderdelen dusdanig onzeker dat we niet meer kunnen garanderen dat we de geplande concerten, voorstellingen en evenementen volgens onze kwaliteitseisen kunnen organiseren.

> lees meer

NJON: concerten