Wie zijn de Nationale Jeugdorkesten Nederland?

Nationale Jeugdorkesten Nederland is de organisatie waarbinnen de projecten van het Jeugdorkest Nederland (JON), het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en de NJO Muziekzomer worden georganiseerd.

Het JON en het NJO zijn al sinds het einde van de jaren vijftig de twee springplanken voor jong muzikaal talent in Nederland. Het JON richt zich op nationale jonge talenten van 14 tot 20 jaar. Gedurende hun tijd bij het JON maken deelnemers de keuze om al dan niet verder te studeren aan een conservatorium. Het NJO biedt nationale en internationale conservatoriumstudenten (18-27 jaar) die zich voorbereiden op de beroepspraktijk de gelegenheid om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen in orkest- en ensemblespel. Sinds 15 februari 2019 zijn beide organisaties samengevoegd, waardoor een doorlopende leerlijn voor talenten vanaf 14 jaar is ontstaan. Binnen één organisatie kan het aanbod voor een individuele musicus optimaal worden afgestemd op zijn of haar kwaliteiten.

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. Aanstormende muziekprofessionals spelen de hoofdrol in de meer dan 85 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils, met orkesten, opera, kamermuziek, dans, muziektheater, familievoorstellingen en fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om jaarlijks naar uit te kijken!

NJON: nieuws

05-08-2019

Opening NJO Muziekzomer Gelderland 2019

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de opening van de NJO Muziekzomer Gelderland! Dit jaar was de Muziekzomer te gast bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

> lees meer

01-01-2019

Nationale Jeugdorkesten Nederland: de fusie is officieel!

Wij gaan vol enthousiasme het nieuwe jaar in met de Nationale Jeugdorkesten Nederland.

> lees meer

NJON: concerten